Тридесет яхти, моторници и туристически корабчета изгоряха в голям пожар, който

...
Тридесет яхти, моторници и туристически корабчета изгоряха в голям пожар, който
Коментари Харесай

Огненият ад в хърватско пристанище замърси Адриатическо море

Тридесет яхти, моторници и туристически корабчета изгоряха в огромен пожар, който избухна през нощта против сряда на яхтеното пристанище Медулин на хърватското крайбрежие, заяви хърватската национална телевизия ХРТ, като се базира на информация от полицията в Истрия.

Полицията е получила сигнал за пожар на пристанището в 3:55 ч. сутринта. Досега са изгорели 30 яхти, като няколко от тях са потънали. 



Огънят се популяризира от една яхта на друга. През нощта петнадесет пожарникари с четири противопожарни автомобила са се борили със стихията.



За благополучие няма жертви вследствие на огромния пожар в пристанището в Хърватия. Според локални хора, в случай че вятърът е духал към вътрешността на марината, е щяло да има по-големи вреди. Все още не е ясно по какъв начин е почнал пожарът.



Някои споделят, че са чули гърмеж и се е запалил един от плавателните съдове в средата на дългата редица. Поне една от изгорелите яхти е била на стойност над 100 хиляди евро. Директорът на пристанището в град Пула е шеф и на тази марина. Той сподели, че има камери за сигурност и нощна защита, което ще помогне да се откри повода за пожара.  



Адриатическо море в региона на пожара е мощно нечисто - части от лодки и други боклуци плуват в залива. Екипи се пробват да лимитират провалите върху околната среда.



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР